Call Reload NinjaScript (F5) as a function. - NinjaTrader | futures io social day trading
futures io futures trading


Call Reload NinjaScript (F5) as a function.
Updated: Views / Replies:1,542 / 4
Created: by ozatrading Attachments:0

Welcome to futures io.

(If you already have an account, login at the top of the page)

futures io is the largest futures trading community on the planet, with over 90,000 members. At futures io, our goal has always been and always will be to create a friendly, positive, forward-thinking community where members can openly share and discuss everything the world of trading has to offer. The community is one of the friendliest you will find on any subject, with members going out of their way to help others. Some of the primary differences between futures io and other trading sites revolve around the standards of our community. Those standards include a code of conduct for our members, as well as extremely high standards that govern which partners we do business with, and which products or services we recommend to our members.

At futures io, our focus is on quality education. No hype, gimmicks, or secret sauce. The truth is: trading is hard. To succeed, you need to surround yourself with the right support system, educational content, and trading mentors Ė all of which you can find on futures io, utilizing our social trading environment.

With futures io, you can find honest trading reviews on brokers, trading rooms, indicator packages, trading strategies, and much more. Our trading review process is highly moderated to ensure that only genuine users are allowed, so you donít need to worry about fake reviews.

We are fundamentally different than most other trading sites:
  • We are here to help. Just let us know what you need.
  • We work extremely hard to keep things positive in our community.
  • We do not tolerate rude behavior, trolling, or vendors advertising in posts.
  • We firmly believe in and encourage sharing. The holy grail is within you, we can help you find it.
  • We expect our members to participate and become a part of the community. Help yourself by helping others.

You'll need to register in order to view the content of the threads and start contributing to our community.  It's free and simple.

-- Big Mike, Site Administrator

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
 

Call Reload NinjaScript (F5) as a function.

  #1 (permalink)
Elite Member
washington+dc/usa
 
Futures Experience: Intermediate
Platform: NinjaTrader
Favorite Futures: cocoa, sugar
 
Posts: 7 since Dec 2012
Thanks: 0 given, 0 received

Call Reload NinjaScript (F5) as a function.

I need to call reload ninjascript AKA default "F5". Ninjatrader does not support that automatically. I was wondering if anyone had made this code. Please share. Thank you.

Reply With Quote
 
  #2 (permalink)
Site Administrator
Manta, Ecuador
 
Futures Experience: Advanced
Platform: My own custom solution
Favorite Futures: E-mini ES S&P 500
 
Big Mike's Avatar
 
Posts: 46,238 since Jun 2009
Thanks: 29,350 given, 83,220 received


ozatrading View Post
I need to call reload ninjascript AKA default "F5". Ninjatrader does not support that automatically. I was wondering if anyone had made this code. Please share. Thank you.

Probably closest you will get is using SendKey to send an F5 keyboard press.

Mike

Due to time constraints, please do not PM me if your question can be resolved or answered on the forum.

Need help?
1) Stop changing things. No new indicators, charts, or methods. Be consistent with what is in front of you first.
2) Start a journal and post to it daily with the trades you made to show your strengths and weaknesses.
3) Set goals for yourself to reach daily. Make them about how you trade, not how much money you make.
4) Accept responsibility for your actions. Stop looking elsewhere to explain away poor performance.
5) Where to start as a trader? Watch this webinar and read this thread for hundreds of questions and answers.
6)
Help using the forum? Watch this video to learn general tips on using the site.

If you want
to support our community, become an Elite Member.

Reply With Quote
The following user says Thank You to Big Mike for this post:
 
  #3 (permalink)
Elite Member
washington+dc/usa
 
Futures Experience: Intermediate
Platform: NinjaTrader
Favorite Futures: cocoa, sugar
 
Posts: 7 since Dec 2012
Thanks: 0 given, 0 received



Big Mike View Post
Probably closest you will get is using SendKey to send an F5 keyboard press.

Mike

Yes u right, but it is working only for the ACTIVE window. Does not work for multi-workspaces. If anyone found a solution besides the SendKey. Please answer. Thx Mike. Thx Guys. Great FORUM!!!.

Reply With Quote
 
  #4 (permalink)
Elite Member
glostrup, denmark
 
Futures Experience: Advanced
Platform: Custom platform
Broker/Data: CQG
Favorite Futures: Futures, Options, Stocks
 
ktrader's Avatar
 
Posts: 249 since Aug 2011
Thanks: 151 given, 274 received


ozatrading View Post
I need to call reload ninjascript AKA default "F5". Ninjatrader does not support that automatically. I was wondering if anyone had made this code. Please share. Thank you.

Yes, you can use the HistoricalDataManager to load dataseries.

Heres an example of how to load the first dataseries of the currentchart this specific example must be in an indicator because of how it obtains the bar-dataseries to reload, but you can use the datamanager from anywhere and use any barseries).

Since the method gets an ArrayList you can ofcourse reload multiple series with the same call (just add each to the arraylist - for instance loop through the BarsArray of the ChartControl and add each to reload all dataseries of the current chart (this is what "F5" does)

 
Code
Bars b = this.ChartControl.BarsArray[0];		
ArrayList br = new ArrayList();	
DateTime f =b.From;
DateTime t =b.To;
if (b.Count>0 && b.GetTime(0)<b.From) f=b.GetTime(0).Date;
if (b.Count>0 && b.GetTime(b.Count-1)>b.To)t=b.GetTime(b.Count-1).Date;			
HistoricalDataManager.BarsRequested barsToLoad = new HistoricalDataManager.BarsRequested(b.Instrument, b.Period, f,t) {
   Session = b.Session
};			
br.Add(barsToLoad);
new HistoricalDataManager.RequestBarsFromProvider(null).DoReloadFromProvider(br);
--ktrader

Reply With Quote
The following user says Thank You to ktrader for this post:
 
  #5 (permalink)
Elite Member
washington+dc/usa
 
Futures Experience: Intermediate
Platform: NinjaTrader
Favorite Futures: cocoa, sugar
 
Posts: 7 since Dec 2012
Thanks: 0 given, 0 received


ktrader View Post
Yes, you can use the HistoricalDataManager to load dataseries.

Heres an example of how to load the first dataseries of the currentchart this specific example must be in an indicator because of how it obtains the bar-dataseries to reload, but you can use the datamanager from anywhere and use any barseries).

Since the method gets an ArrayList you can ofcourse reload multiple series with the same call (just add each to the arraylist - for instance loop through the BarsArray of the ChartControl and add each to reload all dataseries of the current chart (this is what "F5" does)

 
Code
Bars b = this.ChartControl.BarsArray[0];		
ArrayList br = new ArrayList();	
DateTime f =b.From;
DateTime t =b.To;
if (b.Count>0 && b.GetTime(0)<b.From) f=b.GetTime(0).Date;
if (b.Count>0 && b.GetTime(b.Count-1)>b.To)t=b.GetTime(b.Count-1).Date;			
HistoricalDataManager.BarsRequested barsToLoad = new HistoricalDataManager.BarsRequested(b.Instrument, b.Period, f,t) {
   Session = b.Session
};			
br.Add(barsToLoad);
new HistoricalDataManager.RequestBarsFromProvider(null).DoReloadFromProvider(br);
--ktrader

will work around that. thanks for the code!

Reply With Quote

Reply



futures io > > > > Call Reload NinjaScript (F5) as a function.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Upcoming Webinars and Events (4:30PM ET unless noted)

Linda Bradford Raschke: Reading The Tape

Elite only

Adam Grimes: TBA

Elite only

NinjaTrader: TBA

January

Ran Aroussi: TBA

Elite only
     

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Rot Runs Deep 2: Don't Call Out My Scam and I Won't Call Out Yours kbit News and Current Events 2 August 29th, 2012 07:52 PM
How best to reload Ninja? Richie Z NinjaTrader 3 February 29th, 2012 03:54 AM
call plot function from OnBarUpdate() baberg NinjaTrader Programming 2 September 24th, 2011 09:33 AM
Ema2 Function in NinjaScript? srgtroy NinjaTrader Programming 3 June 29th, 2011 01:00 AM
NinjaScript equivalent of EasyLanguage's volatility function? zwentz NinjaTrader Programming 3 May 29th, 2010 02:39 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:45 AM.

Copyright © 2017 by futures io, s.a., Av Ricardo J. Alfaro, Century Tower, Panama, +507 833-9432, info@futures.io
All information is for educational use only and is not investment advice.
There is a substantial risk of loss in trading commodity futures, stocks, options and foreign exchange products. Past performance is not indicative of future results.
no new posts
Page generated 2017-12-13 in 0.10 seconds with 19 queries on phoenix via your IP 54.92.201.232