Unofficial NinjaTrader 8 wish list thread (NT8)! - NinjaTrader | futures.io
futures.io futures trading


Unofficial NinjaTrader 8 wish list thread (NT8)!
Started: by AdvancedIndicators Views / Replies:108,270 / 875
Last Reply: Attachments:48

Welcome to futures.io.

Welcome, Guest!

This forum was established to help traders (especially futures traders) by openly sharing indicators, strategies, methods, trading journals and discussing the psychology of trading.

We are fundamentally different than most other trading forums:
  • We work extremely hard to keep things positive on our forums.
  • We do not tolerate rude behavior, trolling, or vendor advertising in posts.
  • We firmly believe in openness and encourage sharing. The holy grail is within you, it is not something tangible you can download.
  • We expect our members to participate and become a part of the community. Help yourself by helping others.


You'll need to register in order to view the content of the threads and start contributing to our community. It's free and simple, and we will never resell your private information.

-- Big Mike

Reply
 48  
 
Thread Tools Search this Thread
 

Unofficial NinjaTrader 8 wish list thread (NT8)!

  #371 (permalink)
Site Administrator
Manta, Ecuador
 
Futures Experience: Advanced
Platform: My own custom solution
Favorite Futures: E-mini ES S&P 500
 
Big Mike's Avatar
 
Posts: 45,661 since Jun 2009
Thanks: 29,045 given, 80,694 received


MrYou View Post
Why too late? I actually kinda assumed that if NT could benefit from GPGPU processing then that would be a really high priority considering it would basically blow away any other retail trader platform and maybe some institutional platforms. And the more granular you get with tick data the more GPGPU processing becomes necessary or at the very least more overclocked cores.

I dream of the day when I can backtest multiple instruments over a decade of data and get the results back in a couple minutes or less.

I am making assumptions that NT8 already has a finalized feature set and framework in place, and that changing the backtesting engine would not be considered. But you can ask Ray @NinjaTrader in the webinar Monday, only he knows for sure.

Mike

Due to time constraints, please do not PM me if your question can be resolved or answered on the forum.

Need help?
1) Stop changing things. No new indicators, charts, or methods. Be consistent with what is in front of you first.
2) Start a journal and post to it daily with the trades you made to show your strengths and weaknesses.
3) Set goals for yourself to reach daily. Make them about how you trade, not how much money you make.
4) Accept responsibility for your actions. Stop looking elsewhere to explain away poor performance.
5) Where to start as a trader? Watch this webinar and read this thread for hundreds of questions and answers.
6)
Help using the forum? Watch this video to learn general tips on using the site.

If you want
to support our community, become an Elite Member.

Reply With Quote
The following user says Thank You to Big Mike for this post:
 
  #372 (permalink)
Elite Member
Georgia
 
Futures Experience: Intermediate
Platform: Ninja
Broker/Data: Mirus/Zen Fire
Favorite Futures: ZN, ES, FGBM, ZC
 
fesx's Avatar
 
Posts: 110 since Jul 2009
Thanks: 587 given, 97 received

Spreads...

I think it would be a nice feature to add to Ninjatrader ...the few indicators that try to simulate a spread trade just doesn't do the program justice...

Reply With Quote
 
  #373 (permalink)
Elite Member
UK
 
Futures Experience: Intermediate
Platform: Ninja Trader Tradestation
Broker/Data: Zenfire
Favorite Futures: EMINI
 
Posts: 34 since Feb 2010
Thanks: 0 given, 3 received


Portfolio backtesting.

Be able to run 1 strategy on many stocks and get individiual results, then like TS push the selected results to a new compiled strategy.

And also be able to sent the total results of the backtest to excel for analysis.

Tinkerz

Reply With Quote
 
  #374 (permalink)
Elite Member
Cincinnati Ohio
 
Futures Experience: Intermediate
Platform: NinjaTrader
Broker/Data: Futures Broker
Favorite Futures: AUD
 
Silver Dragon's Avatar
 
Posts: 1,597 since Feb 2011
Thanks: 3,844 given, 3,315 received

Add the ability to show trade results in the account performance viewer by session. eg nov 11th 5pm to nov 12 5pm

Robert

nosce te ipsum

You make your own opportunities in life.
Reply With Quote
 
  #375 (permalink)
Elite Member
Lubbock TX
 
Futures Experience: Intermediate
Platform: NinjaTrader
Broker/Data: Stage 5 Trading
Favorite Futures: CL
 
MWinfrey's Avatar
 
Posts: 1,878 since Jul 2009
Thanks: 1,448 given, 3,296 received

db\cache issue

Futures Edge on FIO

Which products do you trade?

 
When I do a "Reload all historic data" it appears that the ...db\cache remains unchanged to a certain extent. I noticed this when using a custom bar type for quite some time and then modified the code for it to produce a different behavior. The change worked properly for the current days but when looking at historic data I noticed that at some points in the past it didn't. I reloaded all historic data but no change in behavior. So, I figured I must have something coded incorrectly and worked on that for a while and finally gave up. The other day it occurred to me that I should try clearing the ...db\cache folder and see what effect that has. I cleared the cache and the custom bar type worked properly over 31 months of historic data. So, that tells me that all those times of reloading all data did not properly clear/reload the cache data. So, I'm suggesting for NT8 that a reload of historic data also clear cache or at least let it be an option to clear the cache.

Reply With Quote
The following user says Thank You to MWinfrey for this post:
 
  #376 (permalink)
Elite Member
NYC
 
Futures Experience: Beginner
Platform: NinjaTrader
 
Posts: 12 since Dec 2009
Thanks: 8 given, 9 received

Market Replay

1. Currently when testing an auto strategy in simulation vs market replay you do not get the same results because market replay does not use the simulation algorithm to book the trades. That kind of makes market replay almost useless to me. I would like to have the same simulation logic applied to trades booked in market replay. If it's not possible due to variable replay speed, could you make it available only at 1X speed?

2. Market replay control window can be closed with CTRL+F4. Once it's closed you cannot reopen it because market replay stays connected. I could offer ways to avoid that but I think this control should be redesigned from the ground up.

Thanks,
Tim

Reply With Quote
 
  #377 (permalink)
 Vendor: advancedindicators.com 
Vancouver, BC, Canada
 
Futures Experience: Advanced
Platform: NinjaTrader
Favorite Futures: Futures
 
AdvancedIndicators's Avatar
 
Posts: 45 since Mar 2011
Thanks: 2 given, 23 received

Optimization / fitness: If https://futures.io/ninjatrader/25018-setting-optimization-fitness-value-within-strategy-ninjatrader-7-a.html, will not be incorporated in NT8, I'd like to urge NT to reconsider.

Thanks and please do let us know.

Reply With Quote
 
  #378 (permalink)
Elite Member
Arvada, Colorado
 
Futures Experience: Advanced
Platform: Amibroker / Ninja Trader / TOS
Broker/Data: Mirus Zenfire
Favorite Futures: TF 6E NQ
 
Posts: 194 since May 2010
Thanks: 259 given, 185 received

Template Name

I think it would be a nice feature to be able to show the name of the template
somewhere on the chart, maybe in the area at the top next to the name of the
instrument.

Reply With Quote
 
  #379 (permalink)
Banned: trolling
NYC + NY / USA
 
Futures Experience: Advanced
Platform: "I trade, therefore, I AM!"; Theme Song: "Atomic Dog!"
Favorite Futures: EMD, 6J, ZB
 
kronie's Avatar
 
Posts: 798 since Oct 2009
Thanks: 216 given, 495 received

improvements in the data storage aspect of Ninja

the ability to replay data by simple doing a reload of data files, so that if one either looses internet connection or is not connected, he can download prior (historical) data, and capture it (save for replay)

easier transition from workspace to workspace, similar to how other trading applications (eSignal, TradeStation, etc) do their workspace and paging inbetween them

NT has really proven to be invaluable and superior to other platforms, and a thin enough application as not to pose signigicant overhead on the operating systems of a number of computers, unlike the other trading platforms that so many of us used to use....(names withheld to prevent product embarassment)

keep up the good work NT

Reply With Quote
 
  #380 (permalink)
Elite Member
Bala, PA, USA
 
Futures Experience: Intermediate
Platform: NinjaTrader
Broker/Data: Mirus, IB
Favorite Futures: SPY, Oil, Euro
 
monpere's Avatar
 
Posts: 1,858 since Jul 2010
Thanks: 300 given, 3,232 received



brevco View Post
I think it would be a nice feature to be able to show the name of the template
somewhere on the chart, maybe in the area at the top next to the name of the
instrument.

Try the ChartNotes Indicator

Reply With Quote
The following 3 users say Thank You to monpere for this post:

Reply



futures.io > > > > Unofficial NinjaTrader 8 wish list thread (NT8)!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Upcoming Webinars and Events (4:30PM ET unless noted)

2016 True Edge Awards: Voting is open until Jan 21!

Now
 

Anthony Drager: Pulling the trigger with confidence

Elite only
 

Leo Murphy: The Art and Science of Technical Analysis

Elite only
 

FuturesTrader71: Ask Me Anything

Elite only
     

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NinjaTrader 7 List of used BarsType base(PeriodType.?) zacharydw00 NinjaTrader Programming 13 December 16th, 2015 01:59 PM
List.RemoveAt SerCava NinjaTrader Programming 5 June 16th, 2012 06:24 AM
Most recent thread list-home page Hard 8 Feedback and Announcements 0 November 9th, 2010 08:42 PM
FF allows the THREAD STARTER to ignore posters so they can NOT post in their thread. TheRumpledOne Off-Topic 2 September 19th, 2009 01:53 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:03 AM.

no new posts
Page generated 2017-01-21 in 0.17 seconds with 21 queries on phoenix via your IP 54.147.241.171