Unofficial NinjaTrader 8 wish list thread (NT8)! - NinjaTrader | futures.io
futures.io futures trading


Unofficial NinjaTrader 8 wish list thread (NT8)!
Started: by AdvancedIndicators Views / Replies:108,325 / 875
Last Reply: Attachments:48

Welcome to futures.io.

Welcome, Guest!

This forum was established to help traders (especially futures traders) by openly sharing indicators, strategies, methods, trading journals and discussing the psychology of trading.

We are fundamentally different than most other trading forums:
  • We work extremely hard to keep things positive on our forums.
  • We do not tolerate rude behavior, trolling, or vendor advertising in posts.
  • We firmly believe in openness and encourage sharing. The holy grail is within you, it is not something tangible you can download.
  • We expect our members to participate and become a part of the community. Help yourself by helping others.


You'll need to register in order to view the content of the threads and start contributing to our community. It's free and simple, and we will never resell your private information.

-- Big Mike

Reply
 48  
 
Thread Tools Search this Thread
 

Unofficial NinjaTrader 8 wish list thread (NT8)!

  #251 (permalink)
Elite Member
UK
 
Futures Experience: Intermediate
Platform: Ninja
Broker/Data: Mirus/Zen
Favorite Futures: Futures - bonds, currencies, index
 
Posts: 288 since Oct 2010
Thanks: 70 given, 248 received


NetTecture View Post
* A programmer working on small improovements.

You know, like little STUPID issues in forms (downloading a day of data only etc.). Why do I have to wait for a version 8 for someone to put in a drop down in the replay speed change? That is an hour of work. Same with data downloads for market replay - a day and the form i a LOT more usable.

I've had small (but really useful) improvements outstanding for years. The sort of thing that helps give your customers some satisfaction and would probably take a summer intern hours to do.

Like remember the currency/percentage/points setting on perf windows, so I don't have to reset it 50 times a day. Or have a hotkey collapse/expand Ninjascript, or have replay jump forward when there is no data, etc etc

Now that they've gone all quiet and seem to be working on version 8 (which I wouldn't even know about if I wasn't a member here) I'm holding my breath even less.

Backtest is so useless for me as a professional day trader (no bid/ask, bar entry granularity etc) that I've stopped using it in favour of replay.

Reply With Quote
 
  #252 (permalink)
Site Administrator
Manta, Ecuador
 
Futures Experience: Advanced
Platform: My own custom solution
Favorite Futures: E-mini ES S&P 500
 
Big Mike's Avatar
 
Posts: 45,663 since Jun 2009
Thanks: 29,045 given, 80,704 received


Xeno View Post
Like remember the currency/percentage/points setting on perf windows



Mike

Due to time constraints, please do not PM me if your question can be resolved or answered on the forum.

Need help?
1) Stop changing things. No new indicators, charts, or methods. Be consistent with what is in front of you first.
2) Start a journal and post to it daily with the trades you made to show your strengths and weaknesses.
3) Set goals for yourself to reach daily. Make them about how you trade, not how much money you make.
4) Accept responsibility for your actions. Stop looking elsewhere to explain away poor performance.
5) Where to start as a trader? Watch this webinar and read this thread for hundreds of questions and answers.
6)
Help using the forum? Watch this video to learn general tips on using the site.

If you want
to support our community, become an Elite Member.

Reply With Quote
 
  #253 (permalink)
Site Administrator
Manta, Ecuador
 
Futures Experience: Advanced
Platform: My own custom solution
Favorite Futures: E-mini ES S&P 500
 
Big Mike's Avatar
 
Posts: 45,663 since Jun 2009
Thanks: 29,045 given, 80,704 received


When typing (using keyboard) in the Indicator listing, don't stop filtering/sorting/advancing at first character. For example, if I have 100 indicators that start with the letter 'S', I want to type in three chars or so to immediately jump to the one I want.

Mike

Due to time constraints, please do not PM me if your question can be resolved or answered on the forum.

Need help?
1) Stop changing things. No new indicators, charts, or methods. Be consistent with what is in front of you first.
2) Start a journal and post to it daily with the trades you made to show your strengths and weaknesses.
3) Set goals for yourself to reach daily. Make them about how you trade, not how much money you make.
4) Accept responsibility for your actions. Stop looking elsewhere to explain away poor performance.
5) Where to start as a trader? Watch this webinar and read this thread for hundreds of questions and answers.
6)
Help using the forum? Watch this video to learn general tips on using the site.

If you want
to support our community, become an Elite Member.

Reply With Quote
The following 6 users say Thank You to Big Mike for this post:
 
  #254 (permalink)
Elite Member
Copenhagen, Denmark
 
Futures Experience: Advanced
Platform: Fib Fib and Fib.!
Favorite Futures: Setup
 
Posts: 293 since May 2011
Thanks: 53 given, 155 received

I get this message for realise date.

"We are working very hard on our next generation platform and we expect to announce a release date later this year."

Reply With Quote
 
  #255 (permalink)
Elite Member
Durham, NC
 
Futures Experience: Intermediate
Platform: NinjaTrader
Favorite Futures: YM
 
Posts: 2 since Jul 2012
Thanks: 6 given, 0 received

NT 8 wish lists

Futures Edge on FIO

Which products do you trade?

 
It would be nice if:

1) When coding in a new strategy or indicator, the lines of code that check to make sure there are enough bars present no longer need to be written every time. It seems like this should be something that is automatically done.

2) the "Go To..." option that is available in the Market Replay connection could become available with the other data connections.

3A) you could sync charts that are using different time bars together for instance a YM 3 min chart with a 60 min YM chart.

3B) you could place the cursor on one of the synced charts (for instance any bar on the 3 min chart) and have another cursor highlight which bar on the hourly synched chart contains the same data as the bar being pointed to in the 3 min chart.

3C) be able to sync 2 charts of different symbols together, and have them display the same time on the X axis so if you move the time in one chart it automatically matches it in the other chart.

4) you could the scroll through the instruments from your instrument list by pressing something on the keyboard like the space bar or the up or down arrows.

"Everyday your competition is either catching up to or further surpassing you. So if you're not getting stronger, then you're getting weaker." Former strength coach.
Reply With Quote
 
  #256 (permalink)
Elite Member
Dartmouth NS
 
Futures Experience: Intermediate
Platform: MC, MC.Net, NT, TWS
Broker/Data: IB / IQFeed / Kids
Favorite Futures: Forex, stocks
 
bnichols's Avatar
 
Posts: 638 since Feb 2010
Thanks: 64 given, 458 received

If would be nice if NT worked the same way twice.

Sitting here going on 1 hour going through the list compiled over the years of incantations (unprintable) and spells trying to figure out which one will entice NT to connect with TWS THIS time. Its new trick is sometimes requiring 127.0.0.1 and sometimes the LAN IP in the broker account definition. Anyhooooo,....system rebooted and NT appears to have finished loading so it's back on our heads (punch line from the farmer-in-hell joke).

ETA: NT hanging on log message "Connecting to NinjaTrader data server (64.202.118.179/31654)". Congratulations NT--a condition I've never seen before and I've seen a pile of them.

ETA: problem solved for the time being by changing the IP in the IB account definition to "localhost" from the LAN IP. (which it was set to a few weeks ago after 127.0.0.1 stopped working ). While "localhost" never worked before it does now and I guess that's all that matters. As you were


Last edited by bnichols; August 8th, 2012 at 04:48 PM.
Reply With Quote
 
  #257 (permalink)
Elite Member
Bala, PA, USA
 
Futures Experience: Intermediate
Platform: NinjaTrader
Broker/Data: Mirus, IB
Favorite Futures: SPY, Oil, Euro
 
monpere's Avatar
 
Posts: 1,858 since Jul 2010
Thanks: 300 given, 3,232 received


jperales View Post
It would be nice if:

1) When coding in a new strategy or indicator, the lines of code that check to make sure there are enough bars present no longer need to be written every time. It seems like this should be something that is automatically done.

2) the "Go To..." option that is available in the Market Replay connection could become available with the other data connections.

3A) you could sync charts that are using different time bars together for instance a YM 3 min chart with a 60 min YM chart.

3B) you could place the cursor on one of the synced charts (for instance any bar on the 3 min chart) and have another cursor highlight which bar on the hourly synched chart contains the same data as the bar being pointed to in the 3 min chart.

3C) be able to sync 2 charts of different symbols together, and have them display the same time on the X axis so if you move the time in one chart it automatically matches it in the other chart.

4) you could the scroll through the instruments from your instrument list by pressing something on the keyboard like the space bar or the up or down arrows.

2, 3A, 3B, 3C, you should be able to do these currently using the global cursor.

Reply With Quote
The following user says Thank You to monpere for this post:
 
  #258 (permalink)
Site Administrator
Manta, Ecuador
 
Futures Experience: Advanced
Platform: My own custom solution
Favorite Futures: E-mini ES S&P 500
 
Big Mike's Avatar
 
Posts: 45,663 since Jun 2009
Thanks: 29,045 given, 80,704 received

When exporting a zip build, should have an option to use a textbox for 'comments'.

Those comments are displayed immediately before any other action taken when importing, along with a "proceed" / "cancel" button. It acts like a required readme.

Also, if files need to be replaced, we can surely be smarter about it. For example showing the date and file size comparison of the old / new files, instead of the generic message currently shown.

Mike

Due to time constraints, please do not PM me if your question can be resolved or answered on the forum.

Need help?
1) Stop changing things. No new indicators, charts, or methods. Be consistent with what is in front of you first.
2) Start a journal and post to it daily with the trades you made to show your strengths and weaknesses.
3) Set goals for yourself to reach daily. Make them about how you trade, not how much money you make.
4) Accept responsibility for your actions. Stop looking elsewhere to explain away poor performance.
5) Where to start as a trader? Watch this webinar and read this thread for hundreds of questions and answers.
6)
Help using the forum? Watch this video to learn general tips on using the site.

If you want
to support our community, become an Elite Member.

Reply With Quote
The following user says Thank You to Big Mike for this post:
 
  #259 (permalink)
Elite Member
Northern Germany
 
Futures Experience: Intermediate
Platform: NT
Favorite Futures: FDAX, CL
 
vvhg's Avatar
 
Posts: 1,583 since Mar 2011
Thanks: 1,016 given, 2,790 received


Big Mike View Post
When exporting a zip build, should have an option to use a textbox for 'comments'.

Those comments are displayed immediately before any other action taken when importing, along with a "proceed" / "cancel" button. It acts like a required readme.

Also, if files need to be replaced, we can surely be smarter about it. For example showing the date and file size comparison of the old / new files, instead of the generic message currently shown.

Mike

It would also be nice to be able to change the location (and set new default) where the zip is exported to.

vvhg

Hic Rhodos, hic salta.
Reply With Quote
The following user says Thank You to vvhg for this post:
 
  #260 (permalink)
Site Administrator
Manta, Ecuador
 
Futures Experience: Advanced
Platform: My own custom solution
Favorite Futures: E-mini ES S&P 500
 
Big Mike's Avatar
 
Posts: 45,663 since Jun 2009
Thanks: 29,045 given, 80,704 received


Upon import of zip, a summary window with the list of the names of indicators should be displayed. This is because it is often very difficult for users to find the name of the indicator in the indicator list they just imported, as it often differs substantially from the name of the zip file.

Mike

Due to time constraints, please do not PM me if your question can be resolved or answered on the forum.

Need help?
1) Stop changing things. No new indicators, charts, or methods. Be consistent with what is in front of you first.
2) Start a journal and post to it daily with the trades you made to show your strengths and weaknesses.
3) Set goals for yourself to reach daily. Make them about how you trade, not how much money you make.
4) Accept responsibility for your actions. Stop looking elsewhere to explain away poor performance.
5) Where to start as a trader? Watch this webinar and read this thread for hundreds of questions and answers.
6)
Help using the forum? Watch this video to learn general tips on using the site.

If you want
to support our community, become an Elite Member.

Reply With Quote
The following user says Thank You to Big Mike for this post:

Reply



futures.io > > > > Unofficial NinjaTrader 8 wish list thread (NT8)!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Upcoming Webinars and Events (4:30PM ET unless noted)

2016 True Edge Awards: Voting is open until Jan 21!

Now
 

Anthony Drager: Pulling the trigger with confidence

Elite only
 

Leo Murphy: The Art and Science of Technical Analysis

Elite only
 

FuturesTrader71: Ask Me Anything

Elite only
     

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NinjaTrader 7 List of used BarsType base(PeriodType.?) zacharydw00 NinjaTrader Programming 13 December 16th, 2015 01:59 PM
List.RemoveAt SerCava NinjaTrader Programming 5 June 16th, 2012 06:24 AM
Most recent thread list-home page Hard 8 Feedback and Announcements 0 November 9th, 2010 08:42 PM
FF allows the THREAD STARTER to ignore posters so they can NOT post in their thread. TheRumpledOne Off-Topic 2 September 19th, 2009 01:53 AM


All times are GMT -4. The time now is 06:22 AM.

no new posts
Page generated 2017-01-22 in 0.19 seconds with 20 queries on phoenix via your IP 54.159.187.17